Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Witamina C Spożywcza 1000 g + 10 % gratis

04-07-2015, 16:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 32 zł      Aktualna cena: 32 zł     
Użytkownik biotech_wysoka
numer aukcji: 5059296015
Miejscowość Wysoka
Kupiono sztuk: 5    Wyświetleń: 56   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

INFO

NAJLEPSZE PRZYPRAWY DLA TWOJEJ KUCHNI

WYKAZ WSZYSTKICH PRZYPRAW PRODUCENTA

 

WITAMINA C 

E300 - Kwas askorbinowy

 

KLIKNIJ : POBIERZ SPECYFIKACJĘ PRODUKTU


Główne zastosowania :


PRZECIWUTLENIACZ WYKORZYSTYWANY W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

SUPLEMENTACJA DIET -UZUPEŁNIENIE NIEDOBORU WITAMINY C

PROFILAKTYKA PRZECIWPRZEZIĘBIENIOWA I PRZECIWZAPALNA


Charakterystyka:

Opis: Bezbarwne lub żółtawe kryształy, drobny biały krystaliczny proszek.

Bez zapachu, o kwaśnym smaku

Właściwości: Czysty składnik: >99% t.t 190-192 °C (rozkład), c.wł. 1,65,

Zawiera: <0,1% popiołu. Wilgotność: <0,4%.

Łatwo rozpuszczalny w wodzie (33g), 2% r.w pH 2,4-2,8.

ADI: Nie określone. JECFA 1981, TRS 669


Funkcja Technologiczna w przemyśle spożywczym: przeciwutleniacz,

regulator kwasowości, stabilizator.

Wykazuje działanie synergiczne i przeciwutleniające, dzięki czemu chroni produkty żywnościowe przed oksydatywnym zbrunatnieniem, jełczeniem tłuszczów i substancji smakowych. Dobra rozpuszczalność ułatwia stosowanie kwasu askorbinowego w środowisku uwodnionym w przeciwieństwie do wielu innych przeciwutleniaczy.

Jako substancja silenie redukująca, utrwala naturalną barwę wielu surowców i produktów oraz sprzyja tworzenie stabilnej barwy mięsa. Przyspieszna znaczenie proces peklowania mięsa, dzięki czemu umożliwania ograniczenie dodatku azotynu.

Kwas askorbinowy utleniając się usutwa tlen ze środowiska (rozpuszczony lub wolny) oraz może redukować niektóre utlenione związki (np. Chinony do fenoli). Produkty rozpadu mogą powodować degradację innych składników, np. Antocyjanów. Wykazuje ochronne działanie w krótkim okresie, a destrukcyjne w dłuższym lub przy ogrzewaniu (np. Na barwniki betalainowe buraka ćwikłowego).

Polepsza jakość mąki przez wzmocenie glutenu i utrzymanie gazu w czasie fermentacji ciasta.

Pełni ważną funkcje biologiczną jako witamina C. Zapotrzebowanie dzienne dorosłego człowieka wynosi 45-70 mg.

Stosowanie: jest stosowany celem:

  • ochrony przed enzymatycznym brązowieniem rozdrobnionych lub obranych owoców i rzetworów z jasnych warzyw, napojów i soków oraz stabilizowania naturalnej barwy np. Miesa i przetworów mięsnych (mięso kulinarne i rozdrobnione),

  • polepszenia wartości wypiekowej mąki oraz jakości pieczywa,

  • wzbogacenia (wit. C) produktów dietetycznych i odżywek dla dzieci,

  • zwiększenia trwałości tłuszczów w produktach nietłuszczowych np. W mące, przetworach zbożowych, proszku mlecznym mrożonych potrawach oraz zapobiegania zmianie zapachu w napojach, sokach, konserwach i mrożonkach.

  •  

 

Masa netto: 1100 g

CENA: 32 zł

 

MAŁE ZDJĘCIE PRODUKTU DOTYCZY INNEJ AUKCJI

 

ZOBACZ POZOSTAŁE NASZE AUKCJE

 

NA ŻYCZENIE WYSTAWIAMY FAKTURY VAT

 

KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!

 

KAŻDE OPAKOWANIE ZAWIERA NASTĘPUJĄCE INFORMACJE:


1) Kod kreskowy produktu

2) Termin przydatności do spożycia

3) Numer partii

4) Waga produktu

5) Cena brutto

6) Nazwa produktu i skład

7) Warunki przechowywania

8) Dane kontaktowe producenta lub dystrybutora

 

------------------------------------------------------------------------------------------

PPHU BIOTECH

UL. ŚW. WALENTEGO 35A

89-320 WYSOKA

Kontakt: 67 [zasłonięte] 78

mail: [zasłonięte]@gmail.com