Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Włoska Oliwa STOP ITALIAN SHOP

31-01-2014, 11:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 35 zł     
Użytkownik urbikas
numer aukcji: 3914434681
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 13   
Koniec: 31-01-2014 10:36:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

                                                                                    

Jeśli szukają Państwo oliwy z oliwek extra vergine wysokiej jakości, o niskiej kwasowości (0,15%), o wyraźnym smaku i jakości odróżniającej ją od ogólnodostępnych oliw Zapraszamy na naszą aukcję.


WŁOSKA OLIWA Z OLIWEK EXTRA VERGINE  TRAPPETO DI CAPRAFICO 500 ml

 

ZWYCIĘZCA  KONKURSÓW NA NAJLEPSZĄ OLIWĘ W KATEGORII ,, medium fruity", w 2013 roku została ogłoszona jedną z najlepszych oliw na świecie  w konkursie organizowanym przez The New York International Olive Oil Competition

Wyróżniona przez Gambero Rosso trzema listakmi w corocznym wydaniu Oli d' Italia. ,,Tre foglie" oznaczaja jakość absolutną, jest to najwyższe wyróżnienie przyznawane w tej kategorii przez Gambero Rosso

Bardzo ważne wyróżnienie przyznane  przez Slow Food w coroczym wydaniu  przewodnika dla pasjonatów oliwy z oliwek wysokiej jakości  Guida Agli Extravergini 2013. Producent został wyróżniony symbolem Ślimaka, ponieważ  interpretuje wartości organoleptyczne, terytorialne oraz środowiskowe w sposób zgodny z z zasadami propagowanymi przez  Slow Food. Takie wyróżnienie otrzymuje  tylko kilku producentów oliwy.

 

Gwarancja dobrego smaku oraz wysokiej jakości.

Kamienisty teren, ostry górski  klimat ,  najlepsze  odmiany drzew oliwnych,  organizacja  i zaangażowanie  ludzi , kontrola na wszystkich etapach produkcji to tylko niektóre sekrety jak  powstaje  dobra Oliwa z oliwek. Te aspekty zapewnia producent naszej oliwy. Oliwki są zbierane przed osiągnięciem dojrzałości i natychmiast bez ich magazynowania, tłoczone na zimno. W regionie Abruzzo, u stóp Maielli, z troską i dbałością o wysoką jakość, od 1924r rodzina Masciantonio zajmuje się produkcją oliwy.

Specyfikacja produktu:

  • Kraj oraz region pochodzenia: Włochy, Abruzzo ( Chieti)
  • Odmiana oliwek: Gentile di Chieti, Intosso
  • Metoda zbioru: mechaniczna
  • Metoda tłoczenia: ciągła, na zimno, 
  • Kolor: zielony ze złotymi refleksami
  • Zapach: liście pomidora, skoszona trawa, przyprawy, intensywny
  • Smak: wyczuwalna nuta pomidora jak w zapachu, połączona z zielonym pieprzem, delikatnie pikantna
  • Niska kwasowość: 0,15 %

 

Nie jest poddawana filtracji, a tylko naturalnej dekantacji.

Najlepiej spożyć do: 26.01.2015 r. 

Gęsta, świeża  oliwa, którą polecamy stosować na surowo, do wszelkich rodzajów sałat, do czerwonego oraz białego mięsa, ryb,  jako dodatek do zup dla podkreślenia i wydobycia smaku.

 

Oliwa jest w ciemnej ( chroniacej przed światłem), eleganckiej  butelce.