Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Sztuka podejmowania gości NOWA

08-03-2012, 2:01
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 27.90 zł     
Użytkownik DAMENA2009
numer aukcji: 2113211268
Miejscowość NAMYSŁÓW
Wyświetleń: 5   
Koniec: 11-03-2012 14:24:25

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2009
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha




Generator kreator aukcji Allegro Aukcyjka 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>012 20 szablony aukcji


MOJE DANE

Strona "O mnie"

Inne moje aukcje

Moje komentarze



KONTAKT ZE MNĄ

Wyślij do mnie e-maila

GG: 32[zasłonięte]219

Nr tel.: 660[zasłonięte]347

KOSZTY WYSYŁKI

WYSYŁKA - 8,00 ZŁ

POCZTA POLSKA

PRZESYŁKA EKONOMICZNA

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE ,, O MNIE ,,

REGULAMIN AUKCJI

REGULAMIN AUKCJI DOSTĘPNY JEST NA STRONIE ,, O MNIE ,,

OPIS PRZEDMIOTU

Sztuka podejmowania gości NOWA

Sztuka podejmowania gości


Autor: Elizabeth Bonneau
Rok wydania: 2009
Wydawnictwo: RM
stron: 128
format 165x210 mm
oprawa miękka


Bez dobrego jedzenia, dobrego wina i dobrych przyjaciół nie można świętować. Vicco von Bülow (Loriot)
W dużym bądź małym kręgu, z okazji ślubu, chrzcin, spotkania biznesowego lub bez okazji - powodów do wspólnego biesiadowania jest wiele. Jak przygotować przyjęcie, aby było ono udane? Jak je poprowadzić i jak pożegnać gości? Tego dowiecie się z naszego poradnika.
Doskonałe przygotowanie: skorzystajcie z doświadczeń ekspertki, a wasi goście na pewno wyjdą z przyjęcia zadowoleni. Praktyczne rady i wskazówki ułatwią wam zaplanowanie przyjęcia z każdej okazji i wybrnięcie z kłopotliwych sytuacji.
Przyjemność dla gości i gospodarzy: od stylowego powitania, perfekcyjnie przygotowanego posiłku po rozmowy przy stole - jak zachwycić gości, nie męcząc się przy tym. Spotkania w ogrodzie i pikniki.
Eleganckie świętowanie: w domu i restauracji. Pomysły na zaproszenia, ilustracje ułatwiające ustawienie bufetu, eleganckie nakrycia -- kto zamawia, kto płaci.

Od przygotowań do pożegnania
Rady na sytuacje awaryjne
EXTRA: idealne zaproszenie
Autorka, Elizabeth Bonneau, od ponad dziesięciu lat prowadzi seminaria na temat stylu i organizacji spotkań. Do jej klientów zaliczają się między innymi Deutsche Bank i Daimler- Chrysler. Pisze artykuły do prasy i jest autorką licznych poradników.

Spis treści:
MĄDRZE PLANOWAĆ, ORGANIZOWAĆ I PRZYGOTOWYWAĆ
Święto dla gości
Kogo zaprosić? Lista gości
Specyficzna kultura spotkań
Co do minuty - czas dla gości
Zaproszenie
Formułujemy zaproszenie
Prosimy o odpowiedź
Organizacja to nie wszystko
Przewidywanie, uwzględnianie
Ostatnie przygotowania - gotowi do występu
Kiedy w drzwiach stają niezapowiedziani goście

KUCHNIA, PIWNICA, STÓŁ - SCENOGRAFIA I REKWIZYTY
Kto gdzie siada, co stoi na stole
Żeby wszystko miało swój porządek - usadzenie przy stole
Stół nakryty profesjonalnie
Jedzenie - planowanie dla smakoszy
Profesjonalne zestawienie menu
Smacznie gotować
Bufet - praktyczny, elastyczny i dobry
Na zdrowie
Co powinniście wiedzieć jako znawcy win"
Alternatywa dla wina

WITAMY, WILLKOMMEN, BIENVENUE, WELCOME
Przychodzą goście!
Żeby goście dobrze się u was czuli - powitanie
Tak ułatwiacie gościom oczekiwanie
Otwiera żołądek i pobudza język - aperitif
To jest urocze - postępowanie z prezentami
Mowa powitalna
Proszę do stołu
Reżyseria przy stole - przejrzysta i profesjonalna
Dobry przykład
Podawać do stołu jak profesjonalista
Profesjonalne serwowanie napojów
Miłej rozmowy!
Przyjemne rozmowy
Ty też coś powiedz - toasty przy stole
Jak zachować twarz - przewidywalne trudności
Pech i niepowodzenia
Udany finał
Kawa, herbata i Co.
Do widzenia - miłe pożegnanie
Dobranoc - goście nocujący

ZMIANA SCENY - ZAPRASZANIE GOŚCI DO RESTAURACJI
Właściwa oprawa dla waszego zaproszenia
W domu czy w restauracji - kryteria wyboru
Róża bez kolców - spotkanie urzędowe
Z wdziękiem, ale zdecydowanie
Równowaga między biznesem a życiem prywatnym
W wielkim stylu - bankiet
Dla wszelkiej pewności - umowa z restauracją
Każdy gość na swoim miejscu
Mało miejsca na secjalne życzenia
Gospodarz jako gość
"Proszę o kartę" - zamawianie dla gości
"Czy można prosić?" - porozumienie z personelem
Proszę o rachunek - płacenie za gości

PIĘĆ OKAZJI, ŻEBY ZAPROSIĆ GOŚCI
Breakfast + lunch = brunch
Co goście chętnie piją przed południem
Smakołyki na dobry początek dnia
Można bez plotek
Kawa i ciasto
Świętowanie na świeżym powietrzu
Bez planu się nie da
Z życia zawodowego - powitanie i pożegnanie z firmą
Powitanie
Pożegnanie
Zaręczyny i wesele
Zaręczyny - wesele w skromniejszym wydaniu
Przed ślubem - wieczór panieński i kawalerski
Kiedy dwoje wkracza na nową drogę życia - wesele
Zapraszamy na oglądanie - nowe mieszkanie
Wiecha - prosta sprawa
Parapetówka - dom zaczyna żyć
Chrzciny i Pierwsza komunia
Czas i miejsce - gdzie i kiedy świętować
Kogo zaprosić?
Strój
Urodziny - kiedy dzieci świętują
Rodzice jako asystenci
Dziecko jako gospodarz
Uroczystości rocznicowe - srebrne wesele i złote gody
Srebrne wesele
Złote gody
Konsolacja
Pozwólcie sobie pomóc

Dodatek
Bufet odniesie sukces!
Bankiet od A do Z
Kto gdzie siedzi?



















Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle


Strona "o mnie"Wszystkie aukcje


Paneleallegalerie przedmiotów



Autorem programu, którym wykonano aukcję jest WWW_STACKSOFT_PL