Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

BUKIET Z WARZYW Henryk Dębski

24-01-2012, 6:54
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 6 zł     
Użytkownik rybik_cukrowy
numer aukcji: 2044240913
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 11   
Koniec: 18-01-2012 00:52:08

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1990
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Witam na mojej aukcji, dziś mam do zaoferowania książkę:

 



"BUKIET Z WARZYW"  
 
Henryk Dębski
   

 

 

wydawnictwo: Watra
stron: 336.
stan książki: dobry.
    

 

 

 

 

 

Myśl o napisaniu książki kucharskiej poświęconej wyłącznie warzywom zrodziła się w toku mojej pracy zawodowej. Zauważyłem bowiem, że w typowej kuchni polskiej, zarówno w zbiorowym, jak i indywidualnym żywieniu, pomija się warzywa, a jeżeli nawet są, to prawie wyłącznie potrawy proste i z niewielu tylko rodzajów warzyw. A przecież dostępne są w Polsce różnorodne warzywa o dużych wartościach odżywczych i o wielkich walorach smakowych, które odpowiednio przyrządzone mogłyby zadowolić nie tylko niejednego smakosza, ale stać się doskonałym dodatkiem albo samodzielnym daniem w naszych codziennych mało urozmaiconych posiłkach.

Chciałbym tą książką przełamać barierę niechęci do warzyw, podając przepisy często o smaku zaskakującym, ale które - mam nadzieję - znajdą zwolenników. Są wśród nich potrawy zarówno pracochłonne, drogie, przeznaczone na bardziej uroczyste okazje, jak i proste, tanie, które mogą stale gościć na naszych stołach. Dostarczają bowiem nie tylko nowych wrażeń smakowych, ale są bogatym źródłem witamin i składników mineralnych, co ma szczególne znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia. Książka ta dostarczy także Wam, Czytelnicy, przepisów na potrawy z warzyw w Polsce mało znanych, które są jednak coraz częściej dostępne na rynku. Dzisiaj stanowią one na pewno ciekawostkę, ale w najbliższej przyszłości mogą stać się pomocne we wprowadzaniu do jadłospisów tych warzyw.

 

 

 

 

 

SPIS TREŚCI:

 

OD AUTORA

ROLA WARZYW W ŻYWIENIU

OBRÓBKA WSTĘPNA WARZYW

BAKŁAŻANY
1. Bakłażany smażone
2. Bakłażany smażone panierowane
3. Bakłażany smażone w cieście
4. Bakłażany z wody
5. Bakłażany pieczone
6. Bakłażany w śmietanie
7. Bakłażany a la cesarzowa
8. Bakłażany po grecku I
9. Bakłażany po grecku II
10. Bakłażany po prowansalsku I
11. Bakłażany po prowansalsku II
12. Bakłażany po prowansalsku III
13. Bakłażany po prowansalsku IV
14. Bakłażany nadziewane pieczarkami
15. Bakłażany nadziewane ryżem
16. Bakłażany nadziewane warzywami
17. Bakłażany nadziewane po algiersku I
18. Bakłażany nadziewane po algiersku II
19. Bakłażany nadziewane po andaluzyjsku I
20. Bakłażany nadziewane po andaluzyjsku II
21. Bakłażany nadziewane po parysku
22. Bakłażany zapiekane I
23. Bakłażany zapiekane II
24. Bakłażany zapiekane III

BURACZKI
25. Buraczki zasmażane
26. Buraczki zasmażane z jabłkami
27. Buraczki zasmażane z chrzanem
28. Buraczki zasmażone z ogórkiem
29. Buraczki po kapitańsku I
30. Buraczki po kapitańsku II
31. Buraczki po karpacku I
32. Buraczki po karpacku II
33. Buraczki "Aurora"
34. Buraczki "Woroncow" I
35. Buraczki "Woroncow" II

BRUKSELKA
36. Brukselka z wody z masłem
37. Brukselka z wody z jajami
38. Brukselka z wody z serem
39. Brukselka po francusku I
40. Brukselka po francusku II
41. Brukselka po francusku III
42. Brukselka z pieczarkami
43. Brukselka z papryką

44. Brukselka po amatorsku
45. Brukselka po włosku I
46. Brukselka po włosku II
47. Brukselka po włosku III
48. Brukselka po hiszpańsku
49. Brukselka w sosie mlecznym
50. Brukselka pod beszamelem
51. Brukselka po wileńsku
52. Brukselka po wiedeńsku I
53. Brukselka po wiedeńsku II
54. Brukselka w cieście
55. Brukselka A la Pompadour

BÓB
56. Bób z masłem
57. Bób z boczkiem
58. Bób po kapitańsku I
59. Bób po kapitańsku II
60. Bób firmowy I
61. Bób firmowy II

CEBULA
62. Cebula smażona
63. Cebula smażona w cieście
64. Cebula po hiszpańsku I
65. Cebula po hiszpańsku II
66. Cebula po prowansalsku
67. Cebula po litewsku
68. Cebula po alpejsku
69. Cebula po karpacku I
70. Cebula po karpacku II
71. Cebula po karpacku III

72. Cebula w cukrze
73. Cebula po andaluzyjsku
74. Cebula z jabłkami
75. Cebula duszona I
76. Cebula duszona II
77. Cebula duszona III
78. Cebula duszona IV
79. Cebula faszerowana I
80. Cebula faszerowana II
81. Cebula faszerowana III
82. Cebula faszerowana IV

CYKORIA
83. Cykoria z wody z masłem
84. Cykoria po generalsku
85. Cykoria po francusku
86. Cykoria po włosku I
87. Cykoria po włosku II
88. Cykoria firmowa I
89. Cykoria firmowa II

DYNIA
90. Dynia z wody
91. Dynia po amatorsku I
92. Dynia po amatorsku II
93. Dynia po grecku I
94. Dynia po grecku II
95. Dynia po węgiersku
96. Dynia po chorwacku
97. Dynia pod beszamelem
98. Dynia z ogórkiem
99. Dynia smażona
100. Dynia na kwaśno I
101. Dynia na kwaśno II
102. Dynia z pomidorami
103. Dynia po mazursku
104. Racuszki z dyni I
105. Racuszki z dyni II
106. Dynia zapiekana z makaronem
107. Dynia zapiekana z ryżem

FASOLKA SZPARAGOWA
108. Fasolka szparagowa z wody
109. Fasolka szparagowa ze śmietaną I
110. Fasolka szparagowa ze śmietaną II
111. Fasolka. szparagowa po wrocławsku
112. Fasolka szparagowa po prowansalsku
113. Fasolka szparagowa po szwajcarsku
114. Fasolka szparagowa po debreczyńsku
115. Fasolka szparagowa z migdałami
116. Fasolka szparagowa po grecku I
117. Fasolka szparagowa po grecku II
118. Fasolka szparagowa po francusku
119. Fasolka szparagowa z owocami
120. Fasolka szparagowa "Opera"
121. Fasolka szparagowa po serbsku
122. Fasolka szparagowa po polsku I
123. Fasolka szparagowa po polsku II
124. Fasolka szparagowa po balatońsku
125. Fasolka szparagowa a la Aurora
126. Fasolka szparagowa po amatorsku I
127. Fasolka szparagowa po amatorsku II
128. Fasolka biała z wody
129. Fasolka biała po wrocławsku
130. Fasola po cygańsku
131. Fasola po bretońsku
132. Fasola po węgiersku I
133. Fasola po węgiersku II
134. Fasola po brazylijsku
135. Fasola po portugalsku
136. Fasola po hiszpańsku
137. Fasola biała a la Hotel Europa
138. Fasola biała po gospodarsku I
139. Fasola biała po gospodarsku II
140. Fasola biała po wenecku I
141. Fasola biała po wenecku II
142. Fasola biała po amerykańsku
143. Fasola biała po litewsku I
144. Fasola biała po litewsku II
145. Fasola biała po polsku
146. Fasola biała po egipsku
147. Fasola biała po andaluzyjsku I
148. Fasola biała po andaluzyjsku II
149. Fasola biała "Lord" I
150. Fasola biała "Lord" II
151. Fasola biała "Lord" III
152. Kotlety z fasoli lub grochu
153. Krokiety z fasoli lub grochu

GROSZEK ZIELONY
154. Groszek zielony z wody
155. Groszek zielony po francusku I
156. Groszek zielony po francusku II
157. Groszek zielony a la Bazylio I
158. Groszek zielony a la BazyIio II
159. Groszek zielony po kapitańsku
160. Groszek zielony po wrocławsku
161. Groszek zielony z mogdałami
162. Groszek zielony "Monte Carlo" I
163. Groszek zielony "Monte Carlo" II
164. Groszek zielony z żółtkami
165. Groszek zielony z rodzynkami
166. Groszek zielony z szynką
167. Groszek zielony po alpejsku I
168. Groszek zielony po alpejsku II
169. Groszek zielony po chłopsku I
170. Groszek zielony po chłopsku II
171. Groszek zielony "Hotel Europa" I
172. Groszek zielony "Hotel Europa" II
173. Groszek zielony "Hotel Europa" III
174. Groszek zielony po wenecku I
175. Groszek zielony po wenecku II
176. Groszek zielony po rzymsku I
177. Groszek zielony po rzymsku II
178. Groszek zielony puree I
179. Groszek zielony puree II
180. Groch na sypko
181. Groch puree I
182. Groch puree II
183. Groch dominikański I
184. Groch dominikański II
185. Groch po cygańsku
186. Groch po słowiańsku
187. Budyń z grochu lub fasoli I
188. Budyń z grochu lub fasoli II

JARMUŻ
189. Jarmuż zasmażany I
190. Jarmuż zasmażany II
191. Jarmuż z jabłkami
192. Jarmuż firmowy I

193. Jarmuż firmowy II
194. Jarmuż po wielkopolsku
195. Jarmuż po wrocławsku

KALAFIOR
196. Kalafior z wody z masłem

191. Kalafior pod beszamelem
198. Kalafior a la Villeroi I
199. Kalafior a la Villeroi II
200. Kalafior po hindusku
201. Kalafior po parysku
202. Kalafior w cieście
203. Kalafior smażony
204. Kalafior "markiz"
205. Kalafior a la Contesse
206. Kalafior po włosku I

207. Kalafior po włosku II

208. Kalafior po wenecku I

209. Kalafior po wenecku II
210. Kalafior po kapucyńsku I
211. Kalafior po kapucyńsku II
212. Kalafior "Milanaise"
213. Kalafior po sułtańsku
214. Kalafior po amatorsku
215. Kalafior po generalsku I
216. Kalafior po generalsku II

217. Kalafior po hetmańsku I
218. Kalafior po hetmańsku II
219. Kalafior po wiedeńsku
220. Kalafior po szwajcarsku
221. Budyń z kalafiora I
222. Budyń z kalafiora II

KARCZOCHY
223. Karczochy z wody z masłem
224. Karczochy po włosku I
225. Karczochy po włosku II
226. Karczochy "Milanaise"
227. Karczochy smażone w cieście
228. Karczochy z mózgiem
229. Karczochy po francusku
230. Karczochy a la Cezar
231. Karczochy "Duchesse"
232. Karczochy "Diana"
233. Karczochy po maltańsku
234. Karczochy po generalsku
235. Karczochy a la cesarzowa I
236. Karczochy a la cesarzowa II
231. Karczochy po burgundzku
238. Karczochy po wenecku
239. Karczochy po parysku I
240. Karczochy po parysku II

KARDY
241. Kardy z wody
242. Kardy po florentyńsku
243. Kardy ze śmietaną
244. Kardy po francusku I
245. Kardy po francusku II
246. Kardy w cieście
247. Kardy po burgundzku I
248. Kardy po burgundzku II

KALAREPA
249. Kalarepa zasmażana I
250. Kalarepa zasmażana II
251. Kalarepa po francusku I
252. Kalarepa po francusku II
253. Kalarepa po francusku III
254. Kalarepa po węgiersku
255. Kalarepa faszerowana po polsku I
256. Kalarepa faszerowana po polsku II
257. Kalarepa faszerowana po kapitańsku I
258. Kalarepa faszerowana po kapitańsku II
259. Kalarepa faszerowana mózgiem

KAPUSTA
260. Kapusta biała lub włoską z wody
261. Kapusta biała Iub włoska na mleku
262. Kapusta biała lub włoska w cieście
263. Kapusta biała lub pekińska zasmażana
264. Kapusta biała lub pekińska z jabłkami lub pomidorami
265. Kapusta biała lub pekińska w śmietanie I
266. Kapusta biała lub pekińska w śmietanie II
267. Kapusta biała po oficersku I
268. Kapusta biała po oficersku II
269. Kapusta biała lub pekińska po bawarsku
270. Kapusta biała lub pekińska po francusku
271. Kapusta biała lub włoska po siedmiogrodzku
272. Kapusta biała lub włoska po dalmatyńsku
273. Kapusta biała "Rakoczy".
274. Kapusta biała lub włoska po rzymsku I
275. Kapusta biała lub włoska po rzymsku II
276. Kapusta biała lub włoska po mediolańsku
277. Kapusta biała lub włoska po parysku
278. Kapusta biała z kiełbasą
279. Kapusta "parzybroda"
280. Kapusta biała po czesku
281. Kapusta biała a la Colbert
282. Kapusta biała lub włoska zapiekana I
283. Kapusta biała lub włoska zapiekana II
284. Kapusta biała lub włoska zapiekana III
285. Kapusta biała lub włoska zapiekana IV
286. Sznycle z kapusty białej I
287. Sznycle z kapusty białej II
288. Kotlety mielone z kapusty po chłopsku I
289. Kotlety mielone z kapusty po chłopsku II
290. Kotlety mielone z kapusty i mięsa
291. Kotlety mielone z kapusty I
293. Kotlety mielone z kapusty II
293. Placuszki kapuściane I
294. Placuszki kapuściane II
295. Gołąbki z mięsem i ryżem
296. Gołąbki firmowe
297. Gołąbki gospodarskie I
298. Gołąbki gospodarskie II
299. Gołąbki po wenecku I
300. Gołąbki po wenecku II
301. Gołąbki po afrykańsku
302. Gołąbki po wietnamsku
303. Gołąbki po litewsku I
304. Gołąbki po litewsku II
305. Gołąbki po ukraińsku I
306. Gołąbki po ukraińsku II
307. Gołąbki a la diable
308. Gołąbki a la Hotel Europa I
309. Gołąbki a la Hotel Europa II
310. Gołąbki redaktorskie
311. Gołąbki "piorun"
312. Gulasz podhalański I
313. Gulasz podhalański II
314. Gulasz po chłopsku I
315. Gulasz po chłopsku II
316. Bigos turystyczny I
317. Bigos turystyczny II
318. Budyń z kapusty I
319. Budyń z kapusty II
320. Budyń z kapusty III
321. Budyń z kapusty IV
322. Kapusta włoska zasmażana
323. Kapusta włoska w sosie śmietanowym
324. Kapusta włoska firmowa
325. Kapusta włoska po wiedeńsku I
326. Kapusta włoska po wiedeńsku II
327. Kapusta włoska po parysku I
328. Kapusta włoska po parysku II
329. Kapusta włoska po litewsku I
330. Kapusta włoska po litewsku II
331. Kapusta włoska po generalsku I
332. Kapusta włoska po generalsku II
333. Kapusta włoska po generalsku III
334. Kapusta włoska po staropolsku I
335. Kapusta włoska po staropolsku II
336. Kapusta włoska faszerowana I
337. Kapusta włoska faszerowana II
338. Kapusta puree a la cesarzowa
339. Krokiety z kapusty włoskiej I
340. Krokiety z kapusty włoskiej II
341. Kapusta czerwona zasmażana
342. Kapusta czerwona po flamandzku I

343. Kapusta czerwona po flamandzku II
344. Kapusta czerwona z ananasem

345. Kapusta czerwona z rabarbarem
346. Kapusta czerwona po niemiecku
347. Kapusta czerwona z jabłkami
348. Kapusta czerwona "Brystol"
349. Kapusta czerwona z rodzynkami
350. Kapusta czerwona "Hotel Europa"
351. Kapusta czerwona z papryką
352. Kapusta czerwona po holendersku I
353. Kapusta czerwona po holendersku II
354. Kapusta czerwona po polsku I
355. Kapusta czerwona po polsku II
356. Kapusta czerwona po polsku III
357. Kapusta czrewona "Bonne-Femme"
358. Kapusta czerwona po włosku
359. Kapusta czerwona po francusku
360. Kapusta czerwona po normandzku
361. Kapusta czerwona "Russe"
362. Kapusta kwaszona zasmażana
363. Kapusta kwaszona z grzybami
364. Kapusta kwaszona po litewsku I
365. Kapusta kwaszona po litewsku II.
366. Kapusta kwaszona po litewsku III
367. Kapusta kwaszona po litewsku IV
368. Kapusta kwaszona po bawarsku
369. Kapusta kwaszona po wileńsku
370. Kapusta kwaszona po staropolsku l
371. Kapusta kwaszona po staropolsku II
372. Kapusta kwaszona po staropolsku III
373. Kapusta kwaszona po staropolsku IV
374. Kapusta kwaszona po rosyjsku I
375. Kapusta kwaszona po rosyjsku II
376 Kapusta kwaszona po węgiersku I
377. Kapusta kwaszona po węgiersku II
378. Kapusta kwaszona po węgiersku III
379. Kapusta kwaszona po balatońsku I
380. Kapusta kwaszona po balatońsku II
381. Kapusta kwaszona po macedońsku
382. Kapusta kwaszona z rodzynkami
383. Kapusta kwaszona z winogronami
384. Kapusta kwaszona z jabłkami
385. Kapusta kwaszona z grochem
386. Kapusta kwaszona po wiedeńsku
387. Kapusta kwaszona z ogórkami I
388. Kapusta kwaszona z ogórkami II
389. Kapusta kwaszona po czesku
390. Kapusta kwaszona zapiekana po amatorsku
391. Kapusta kwaszona zapiekana po wrocławsku
392. Kapusta kwaszona zapiekana po węgiersku I
393. Kapusta kwaszona zapiekana po węgiersku II
394. Delicje z kapusty I
395. Delicje z kapusty II
396. Delicje z kapusty III
397. Delicje z kapusty IV
398. Przekładaniec z kapusty
399. Bigos po huzarsku I
400. Bigos po huzarsku II
401. Bigos popularny
402. Bigos hultajski I
403. Bigos hultajski II
404. Bigos litewski
405. Bigos staropolski
406. Bigos marynarski I
407. Bigos marynarski II
408. Bigos prałacki
409. Bigos gospodarski
410. Bigos po amatorsku
411. Gulasz segedyński I
412. Gulasz segedyński II

KUKURYDZA
413. Kukurydza z wody z masłem
414. Kukurydza na słodko
415. Kukurydza po amerykańsku
416. Kukurydza kalifornijska
417. Kukurydza z groszkiem
418. Kukurydza po meksykańsku
419. Kukurydza firmowa I
420. Kukurydza firmowa II
421. Kukurydza po kapitańsku I
422. Kukurydza po kapitańsku II

MARCHEW
423. Marchew z wody z masłem
424. Marchew zasmażana
425. Marchew z groszkiem
426. Marchew po burgundzku I
427. Marchew po burgundzku II
428. Marchew a la cesarzowa
429. Marchew a la Debreczyński I
430. Marchew a la Debreczyński II
431. Marchew a la Imperial
432. Marchew po tyrolsku
433. Marchew w beszamelu
434. Marchew po arabsku
435. Marchew po turecku I
436. Marchew po turecku II
437. Marchew po turecku III
438. Marchew z kalarepą
439. Marchew z ogórkiem świeżym
440. Marchew z rodzynkami
441. Marchew po francusku I
442. Marchew po francusku II
443. Marchew po parysku
444. Marchew po flamandzku
445. Marchew po mazursku I
446. Marchew po mazursku II
447. Marchew a la Jockey Club
448. Marchew w glazurze
449. Marchew w cieście naleśnikowym
450. Marchew w cieście biszkoptowym
451. Marchew po rzymsku
452. Marchew po hiszpańsku
453. Marchew z estragonem
454. Cymes z marchwi
455. Marchew a la Hotel Europa I
456. Marchew a la Hotel Europa II
457. Marchew a la Hotel Europa III
458. Marchew a la Hotel Europa IV
459. Marchew zapiekana z ryżem
460. Marchew zapiekana z pieczarkami
461. Marchew puree I
462. Marchew puree II
463. Indyjskie puree z marchwi
464. Budyń z marchwi I
465. Budyń z marchwi II

OGÓRKI LUB KABACZKI
466. Ogórki lub kabaczki z wody
467. Ogórki lub kabaczki smażone I
468. Ogórki lub kabaczki smażone II
469. Ogórki lub kabaczki smażone w cieście
470. Ogórki lub kabaczki w śmietanie I
471. Ogórki lub kabaczki w śmietanie II
472. Ogórki lub kabaczki zapiekane z pomidorami I
473. Ogórki lub kabaczki zapiekane z pomidorami II
474. Ogórki lub kabaczki zapiekane po oficersku
475. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem I
476. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem II
477. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem III
478. Ogórki lub kabaczki nadziewane po polsku
479. Ogórki lub kabaczki nadziewane pieczarkami
480. Ogórki lub kabaczki nadziewane warzywami
481. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kardynalsku

482. Ogórki lub kabaczki nadziewane po cesarsku
483. Ogórki lub kabaczki nadziewane firmowe
484. Ogórki lub kabaczki nadziewane "Duchesse"
485. Ogórki lub kabaczki nadziewane po włosku
486. Ogórki lub kabaczki nadziewane po sułtańsku
487. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem I
488. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem II
489. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem III
490. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku I
491. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku II
492. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku III
493. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku I
494. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku II
495. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku III
496. Ogórki lub kabaczki nadziewane po wenecku
497. Ogórki lub kabaczki nadziewane po algiersku
498. Ogórki lub kabaczki nadziewane po litewsku I
499. Ogórki lub kabaczki nadziewane po góralsku
500. Ogórki lub kabaczki nadziewane po parysku
501. Placki z ogórków lub kabaczków I
502. Placki z ogórków lub kabaczków II

PAPRYKA
503. Papryka duszona
504. Papryka smażona panierowana
505. Papryka w cieście biszkoptowym
506. Papryka po wrocławsku I
507. Papryka po wrocławsku II
508. Papryka z pomidorami I
509. Papryka z pomidorami II
510. Papryka po siedmiogrodzku I
511. Papryka po siedmiogrodzku II
512. Papryka z pieczarkami
513. Papryka po węgiersku
514. Papryka "Hotel Europa" I
515. Papryka "Hotel Europa" II
516. Papryka nadziewana po adwokacku I
517. Papryka nadziewana po adwokacku II
518. Papryka nadziewana po generalsku
519. Papryka nadziewana ryżem I
520. Papryka nadziewana ryżem II
521. Papryka nadziewana groszkiem
522. Papryka nadziewana po amatorsku
523. Papryka nadziewana serem I
524. Papryka nadziewana serem II
525. Papryka nadziewana bryndzą
526. Bigos z papryki I
527. Bigos z papryki II
528. Papryka puree I
529. Papryka puree II
530. Papryka kwaszona I
531. Papryka kwaszona II

PORY
532. Pory z wody
533. Pory z wody zapiekane
534. Pory smażone panierowane
535. Pory smażone w cieście
536. Pory pod beszamelem
537. Pory po kardynalsku
538. Pory w majonezie
539. Pory po generalsku I
540. Pory po generalsku II
541. Pory po cesarsku I
542. Pory po cesarsku II
543. Pory po grecku I

544. Pory po grecku II

545. Pory po włosku I

546: Pory po włosku II

547. Pory po duńsku
548. Pory po redaktorsku I

549. Pory po redaktorsku II
550. Pory po transylwańsku
551. Pory po debreczyńsku
552. Pory po alpejsku
553. Pory po hiszpańsku
554. Pory zapiekane I
555. Pory zapiekane II

POMIDORY
556. Pomidory smażone saute
557. Pomidory "au gratin"
558. Pomidory smażone w cieście
559. Pomidory w śmietanie I
560. Pomidory w śmietanie II
561. Pomidory w śmietanie III
562. Pomidory po andaluzyjsku I
563. Pomidory po andaluzyjsku II
564. Pomidory po włosku I
565. Pomidory po włosku II
566. Pomidory po tunezyjsku
567. Pomidory zapiekane z ryżem i papryką
568. Pomidory zapiekane z warzywami
569. Pomidory zapiekane z makaronem I
570. Pomidory zapiekane z makaronem II
571. Pomidory nadziewane "Hotel Europa" I
572. Pomidory nadziewane "Hotel Europa" II
573. Pomidory nadziewane po amerykańsku
574. Pomidory nadziewane a la Czartoryski I
575. Pomidory nadziewane a la Czartoryski II
576. Pomidory nadziewane a la Pompadour I
577. Pomidory nadziewane a la Pompadour II
578. Pomidory nadziewane po kardynalsku
579. Pomidory nadziewane po kapitańsku
580. Pomidory nadziewane po dyrektorsku I
581. Pomidory nadziewane po dyrektorsku II
582. Pomidory nadziewane po włosku I
583. Pomidory nadziewane po włosku II
584. Pomidory nadziewane grzybami
585. Pomidory nadziewane a la Henryk IV
586. Pomidory nadziewane "Ambasador"
587. Pomidory nadziewane prof. Gepperta
588. Pomidory nadziewane po alpejsku
589. Pomidory nadziewane "Balzak"
590. Pomidory nadziewane "Imperial"
591. Pomidory nadziewane po polsku
592. Pomidory nadziewane pieczarkami
593. Pomidory nadziewane po królewsku I
594. Pomidory nadziewane po królewsku II
595. Pomidory nadziewane po katalońsku
596. Pomidory nadziewane "Radis"
597. Pomidory nadziewane po dominikańsku I
598. Pomidory nadziewane po dominikańsku II
599. Pomidory nadziewane "Joockey-club" I
600. Pomidory nadziewane "Joockey-club" II
601. Budyń z pomidorów I
602. Budyń z pomidorów II

SELERY
603. Selery smażone
604. Selery smażone panierowane
605. Selery a la Villeroi
606. Selery faszerowane I
607. Selery faszerowane II
608. Selery faszerowane "firmowe" I
609. Selery faszerowane "firmowe" II
610. Selery drążone
611. Selery po francusku
612. Selery po włosku I
613. Selery po włosku II
614. Selery po wenecku I
615. Selery po wenecku II

616. Selery po rzymsku I
617. Selery po rzymsku II
618. Selery po normandzku I
619. Selery po normandzku II
620. Selery a la Radziwiłł
621. Selery po belwedersku
622. Kotleciki z selerów
623. Krokiety z selerów
624. Selery naciowe po polsku
625. Selery naciowe po francusku
626. Selery naciowe Hotel "Europa"
627. Selery naciowe po hiszpańsku I
628. Selery naciowe po hiszpańsku II

SKORZONERA LUB SALSEFIA
629. Skorzonera lub salsefia z wody
630. Skorzonera lub salsefia po rzymsku
631. Skorzonera lub salsefia smażona
632. Skorzonera lub salsefia ze śmietaną
633. Skorzonera lub salsefia "Hotel Europa" I
634. Skorzonera lub salsefia "Hotel Europa" II
635. Skorzonera lub salsefia "Rigoletto"
636. Skorzonera lub salsefia "Poulette"

SZPARAGI
637. Szparagi z wody
638. Szparagi pod beszamelem
639. Szparagi w cieście biszkoptowym
640. Szparagi w cieście naleśnikowym
641. Szparagi po francusku
642. Szparagi po normandzku I
643. Szparagi po normandzku II
644. Szparagi a la Pompadour I
645. Szparagi a la Pompadour II
646. Szparagi po generalsku

647. Szparagi z pieczarkami
648. Szparagi po alpejsku
649. Szparagi po włosku
650. Szparagi po rzymsku
651. Szparagi po maltańsku
652. Szparagi "Hotel Europa"
653. Szparagi po wrocławsku I
654. Szpaiagi po wrocławsku II
655. Szparagi "Coseline"
656. Szparagi "Biała Dama"
657. Szparagi po andaluzyjsku
658. Szparagi po tyrolsku
659. Szparagi Chantilly I
660. Szparagi Chantilly II
661. Szparagi po sułtańsku
662. Szparagi "Imperial"

SZPINAK
663. Szpinak zasmażany
664. Szpinak po angielsku
665. Szpinak po arabsku
666. Szpinak po francusku
667. Szpinak po redaktorsku I
668. Szpinak po redaktorsku II
669. Szpinak "Carmen"
670. Szpinak "Diana"
671. Szpinak po mediolańsku
672. Szpinak "Rossini"
673. Szpinak po włosku
674. Szpinak po portugalsku
675. Szpinak "Maitre Hotel"
676. Szpinak "Diana"
677. Szpinak a la Pompadour I
678. Szpinak a la Pompadour II
679. Szpinak zapiekany I
680. Szpinak zapiekany II
681. Szpinak zapiekany III
682. Szpinak zapiekany IV
683. Krokiety ze szpinaku I
684. Krokiety ze szpinaku II
685. Kotleciki ze szpinaku I
686. Budyń ze szpinaku I
687. Budyń ze szpinaku II

ZIEMNIAKI
688. Ziemniaki młode
689. Ziemniaki z wody
690. Ziemniaki młode ze śmietaną
691. Ziemniaki po polsku
692. Ziemniaki pieczone w łupinach
693. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku I
694. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku II

695. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku III
696.
Ziemniaki pieczone po hiszpańsku IV
697.
Ziemniaki drążone
698.
Ziemniaki puree
699. Ziemniaki "Mousseline"
700. Ziemniaki "Markiza" I
701. Ziemniaki "Markiza" II
702. Ziemniaki "Markiza" III
703. Ziemniaki "Markiza" IV
704. Ziemniaki po węgiersku I
705. Ziemniaki po węgiersku II
706. Ziemniaki frytki
707. Ziemniaki paille
708. Ziemniaki chips
709. Ziemniaki a la duchesse
710. Ziemniaki a la Villeroi
711. Ziemniaki po lyońsku I
712. Ziemniaki po lyońsku II
713. Ziemniaki firmowe I
714. Ziemniaki firmowe II
715. Ziemniaki po amerykańsku I
716. Ziemniaki po amerykańsku II
717. Ziemniaki po flamandzku I
718. Ziemniaki po flamandzku II
719. Ziemniaki po flamandzku III
720. Ziemniaki "au gratin"
721. Ziemniaki po szwajcarsku
722. Ziemniaki po frankfurcku
723. Ziemniaki po myśliwsku
724. Ziemniaki po nelsońsku
725. Ziemniaki po wenecku
726. Ziemniaki po bretońsku I
727. Ziemniaki po bretońsku II
728. Ziemniaki po kapitańsku I
729. Ziemniaki po kapitańsku II
730. Ziemniaki a la Maxim I
731. Ziemniaki a la Maxim II
732. Ziemniaki a la Maxim III
733. Ziemniaki po holendersku I
734. Ziemniaki po holendersku II
735. Ziemniaki po holendersku III
736. Ziemniaki po rusku I
737. Ziemniaki po rusku II
738. Ziemniaki po rusku III
739. Ziemniaki po rusku IV
740. Ziemniaki po amatorsku I
741. Ziemniaki po amatorsku II
742. Ziemniaki "Utoczkin" I
743. Ziemniaki "Utoczkin" II

744. Ziemniaki "Chasseur" I

745. Ziemniaki "Chasseur" II
746. Ziemniaki nadziewane grzybami I
747. Ziemniaki nadziewane grzybami II
748. Ziemniaki nadziewane po rybacku I
749. Ziemniaki nadziewane po rybacku II
750. Ziemniaki nadziewane mięsem I
751. Ziemniaki nadziewane mięsem II
752. Ziemniaki nadziewane po litewsku I
753. Ziemniaki nadziewane po litewsku II
754. Ziemniaki nadziewane szynką
755. Ziemniaki nadziewane groszkiem
756. Ziemniaki nadziewane po bretońsku
757. Ziemniaki nadziewane "komendant"
758. Pyzy ziemniaczane
759. Kopytka
760. Pizza ziemniaczana I
761. Pizza ziemniaczana II
762. Pierogi ziemniaczane
763. Racuszki ziemniaczane I
764. Racuszki ziemniaczane II
765. Racuszki ziemniaczane III
766. Racuszki ziemniaczane IV
767. Tosty ziemniaczane I
768. Tosty ziemniaczane II
769. Tosty ziemniaczane III
770. Tosty ziemniaczane IV
771. Placki ziemniaczane
772. Placki ziemniaczane z cebulą
773. Placki ziemniaczane firmowe I
774. Placki ziemniaczane firmowe II
775. Placki ziemniaczane firmowe III
776. Placki ziemniaczane firrmowe IV
777. Placki ziemniaczane po litewsku I
778. Placki ziemniaczane po litewsku II
779. Krokiety ziemniaczane z szynką
780. Krokiety ziemniaczane z serem

781. Krokiety ziemniaczane z migdałami
782. Krokiety ziemniaczane z pieczarkami
783. Krokiety ziemniaczane z rybą I
784. Krokiety ziemniaczane z rybą II
785. Kotlety ziemniaczane I
786. Kotlety ziemniaczane II
787. Kotlety ziemniaczane III
788. Kotlety ziemniaczane IV
789. Krusztadki ziemniaczane I
790. Krusztadki ziemniaczane II
791. Krusztadki ziemniaczane III
792. Krusztadki ziemniaczane IV
793. Krusztadki ziemniaczane V
794. Babka ziemniaczana z mięsem
795. Babka ziemniaczana z pieczarkami
796. Budyń z ziemniaków I
797. Budyń z ziemniaków II

 



 


Przed zalicytowaniem koniecznie zapoznaj się ze stroną "o mnie" !!!  

ODPOWIADAM NA WSZYSTKIE PYTANIA pisz na gg[zasłonięte]23279 lub dzwoń 889 502 506.