Witam na mojej aukcji, dziś mam do zaoferowania książkę:
"BUKIET Z WARZYW" Henryk Dębski
wydawnictwo: Watra stron: 336. stan książki: dobry.
Myśl o napisaniu książki kucharskiej poświęconej wyłącznie warzywom zrodziła się w toku mojej pracy zawodowej. Zauważyłem bowiem, że w typowej kuchni polskiej, zarówno w zbiorowym, jak i indywidualnym żywieniu, pomija się warzywa, a jeżeli nawet są, to prawie wyłącznie potrawy proste i z niewielu tylko rodzajów warzyw. A przecież dostępne są w Polsce różnorodne warzywa o dużych wartościach odżywczych i o wielkich walorach smakowych, które odpowiednio przyrządzone mogłyby zadowolić nie tylko niejednego smakosza, ale stać się doskonałym dodatkiem albo samodzielnym daniem w naszych codziennych mało urozmaiconych posiłkach. Chciałbym tą książką przełamać barierę niechęci do warzyw, podając przepisy często o smaku zaskakującym, ale które - mam nadzieję - znajdą zwolenników. Są wśród nich potrawy zarówno pracochłonne, drogie, przeznaczone na bardziej uroczyste okazje, jak i proste, tanie, które mogą stale gościć na naszych stołach. Dostarczają bowiem nie tylko nowych wrażeń smakowych, ale są bogatym źródłem witamin i składników mineralnych, co ma szczególne znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia. Książka ta dostarczy także Wam, Czytelnicy, przepisów na potrawy z warzyw w Polsce mało znanych, które są jednak coraz częściej dostępne na rynku. Dzisiaj stanowią one na pewno ciekawostkę, ale w najbliższej przyszłości mogą stać się pomocne we wprowadzaniu do jadłospisów tych warzyw.
SPIS TREŚCI:
OD AUTORAROLA WARZYW W ŻYWIENIUOBRÓBKA WSTĘPNA WARZYW BAKŁAŻANY 1. Bakłażany smażone 2. Bakłażany smażone panierowane 3. Bakłażany smażone w cieście4. Bakłażany z wody 5. Bakłażany pieczone 6. Bakłażany w śmietanie7. Bakłażany a la cesarzowa 8. Bakłażany po grecku I 9. Bakłażany po grecku II10. Bakłażany po prowansalsku I11. Bakłażany po prowansalsku II 12. Bakłażany po prowansalsku III13. Bakłażany po prowansalsku IV14. Bakłażany nadziewane pieczarkami15. Bakłażany nadziewane ryżem16. Bakłażany nadziewane warzywami 17. Bakłażany nadziewane po algiersku I18. Bakłażany nadziewane po algiersku II19. Bakłażany nadziewane po andaluzyjsku I 20. Bakłażany nadziewane po andaluzyjsku II 21. Bakłażany nadziewane po parysku22. Bakłażany zapiekane I 23. Bakłażany zapiekane II 24. Bakłażany zapiekane III BURACZKI 25. Buraczki zasmażane26. Buraczki zasmażane z jabłkami27. Buraczki zasmażane z chrzanem 28. Buraczki zasmażone z ogórkiem29. Buraczki po kapitańsku I 30. Buraczki po kapitańsku II 31. Buraczki po karpacku I 32. Buraczki po karpacku II 33. Buraczki "Aurora" 34. Buraczki "Woroncow" I 35. Buraczki "Woroncow" IIBRUKSELKA36. Brukselka z wody z masłem 37. Brukselka z wody z jajami 38. Brukselka z wody z serem39. Brukselka po francusku I 40. Brukselka po francusku II 41. Brukselka po francusku III42. Brukselka z pieczarkami 43. Brukselka z papryką
44. Brukselka po amatorsku 45. Brukselka po włosku I 46. Brukselka po włosku II 47. Brukselka po włosku III 48. Brukselka po hiszpańsku 49. Brukselka w sosie mlecznym50. Brukselka pod beszamelem 51. Brukselka po wileńsku 52. Brukselka po wiedeńsku I 53. Brukselka po wiedeńsku II 54. Brukselka w cieście55. Brukselka A la PompadourBÓB 56. Bób z masłem 57. Bób z boczkiem 58. Bób po kapitańsku I 59. Bób po kapitańsku II 60. Bób firmowy I 61. Bób firmowy II CEBULA62. Cebula smażona 63. Cebula smażona w cieście64. Cebula po hiszpańsku I 65. Cebula po hiszpańsku II 66. Cebula po prowansalsku 67. Cebula po litewsku 68. Cebula po alpejsku 69. Cebula po karpacku I70. Cebula po karpacku II 71. Cebula po karpacku III
72. Cebula w cukrze73. Cebula po andaluzyjsku 74. Cebula z jabłkami 75. Cebula duszona I 76. Cebula duszona II 77. Cebula duszona III 78. Cebula duszona IV 79. Cebula faszerowana I80. Cebula faszerowana II 81. Cebula faszerowana III 82. Cebula faszerowana IV CYKORIA 83. Cykoria z wody z masłem 84. Cykoria po generalsku 85. Cykoria po francusku 86. Cykoria po włosku I 87. Cykoria po włosku II 88. Cykoria firmowa I 89. Cykoria firmowa II DYNIA 90. Dynia z wody 91. Dynia po amatorsku I 92. Dynia po amatorsku II 93. Dynia po grecku I 94. Dynia po grecku II 95. Dynia po węgiersku 96. Dynia po chorwacku 97. Dynia pod beszamelem 98. Dynia z ogórkiem 99. Dynia smażona 100. Dynia na kwaśno I 101. Dynia na kwaśno II 102. Dynia z pomidorami 103. Dynia po mazursku 104. Racuszki z dyni I 105. Racuszki z dyni II106. Dynia zapiekana z makaronem 107. Dynia zapiekana z ryżem FASOLKA SZPARAGOWA 108. Fasolka szparagowa z wody109. Fasolka szparagowa ze śmietaną I 110. Fasolka szparagowa ze śmietaną II111. Fasolka. szparagowa po wrocławsku112. Fasolka szparagowa po prowansalsku113. Fasolka szparagowa po szwajcarsku 114. Fasolka szparagowa po debreczyńsku115. Fasolka szparagowa z migdałami116. Fasolka szparagowa po grecku I117. Fasolka szparagowa po grecku II118. Fasolka szparagowa po francusku119. Fasolka szparagowa z owocami 120. Fasolka szparagowa "Opera"121. Fasolka szparagowa po serbsku 122. Fasolka szparagowa po polsku I123. Fasolka szparagowa po polsku II 124. Fasolka szparagowa po balatońsku125. Fasolka szparagowa a la Aurora126. Fasolka szparagowa po amatorsku I 127. Fasolka szparagowa po amatorsku II 128. Fasolka biała z wody129. Fasolka biała po wrocławsku130. Fasola po cygańsku 131. Fasola po bretońsku 132. Fasola po węgiersku I 133. Fasola po węgiersku II 134. Fasola po brazylijsku135. Fasola po portugalsku 136. Fasola po hiszpańsku 137. Fasola biała a la Hotel Europa138. Fasola biała po gospodarsku I139. Fasola biała po gospodarsku II140. Fasola biała po wenecku I 141. Fasola biała po wenecku II 142. Fasola biała po amerykańsku 143. Fasola biała po litewsku I 144. Fasola biała po litewsku II 145. Fasola biała po polsku146. Fasola biała po egipsku147. Fasola biała po andaluzyjsku I148. Fasola biała po andaluzyjsku II 149. Fasola biała "Lord" I 150. Fasola biała "Lord" II 151. Fasola biała "Lord" III 152. Kotlety z fasoli lub grochu 153. Krokiety z fasoli lub grochu GROSZEK ZIELONY 154. Groszek zielony z wody155. Groszek zielony po francusku I156. Groszek zielony po francusku II157. Groszek zielony a la Bazylio I158. Groszek zielony a la BazyIio II159. Groszek zielony po kapitańsku160. Groszek zielony po wrocławsku161. Groszek zielony z mogdałami162. Groszek zielony "Monte Carlo" I163. Groszek zielony "Monte Carlo" II164. Groszek zielony z żółtkami 165. Groszek zielony z rodzynkami 166. Groszek zielony z szynką 167. Groszek zielony po alpejsku I168. Groszek zielony po alpejsku II169. Groszek zielony po chłopsku I170. Groszek zielony po chłopsku II171. Groszek zielony "Hotel Europa" I172. Groszek zielony "Hotel Europa" II173. Groszek zielony "Hotel Europa" III174. Groszek zielony po wenecku I175. Groszek zielony po wenecku II176. Groszek zielony po rzymsku I177. Groszek zielony po rzymsku II178. Groszek zielony puree I 179. Groszek zielony puree II 180. Groch na sypko 181. Groch puree I 182. Groch puree II 183. Groch dominikański I 184. Groch dominikański II 185. Groch po cygańsku 186. Groch po słowiańsku 187. Budyń z grochu lub fasoli I 188. Budyń z grochu lub fasoli IIJARMUŻ 189. Jarmuż zasmażany I 190. Jarmuż zasmażany II 191. Jarmuż z jabłkami192. Jarmuż firmowy I
193. Jarmuż firmowy II194. Jarmuż po wielkopolsku195. Jarmuż po wrocławsku KALAFIOR 196. Kalafior z wody z masłem
191. Kalafior pod beszamelem 198. Kalafior a la Villeroi I 199. Kalafior a la Villeroi II 200. Kalafior po hindusku 201. Kalafior po parysku 202. Kalafior w cieście 203. Kalafior smażony204. Kalafior "markiz"205. Kalafior a la Contesse 206. Kalafior po włosku I
207. Kalafior po włosku II
208. Kalafior po wenecku I
209. Kalafior po wenecku II 210. Kalafior po kapucyńsku I 211. Kalafior po kapucyńsku II212. Kalafior "Milanaise"213. Kalafior po sułtańsku 214. Kalafior po amatorsku 215. Kalafior po generalsku I216. Kalafior po generalsku II
217. Kalafior po hetmańsku I 218. Kalafior po hetmańsku II219. Kalafior po wiedeńsku 220. Kalafior po szwajcarsku 221. Budyń z kalafiora I 222. Budyń z kalafiora II KARCZOCHY 223. Karczochy z wody z masłem224. Karczochy po włosku I 225. Karczochy po włosku II226. Karczochy "Milanaise"227. Karczochy smażone w cieście 228. Karczochy z mózgiem229. Karczochy po francusku230. Karczochy a la Cezar 231. Karczochy "Duchesse" 232. Karczochy "Diana" 233. Karczochy po maltańsku 234. Karczochy po generalsku 235. Karczochy a la cesarzowa I 236. Karczochy a la cesarzowa II231. Karczochy po burgundzku238. Karczochy po wenecku 239. Karczochy po parysku I 240. Karczochy po parysku II KARDY 241. Kardy z wody242. Kardy po florentyńsku 243. Kardy ze śmietaną 244. Kardy po francusku I 245. Kardy po francusku II 246. Kardy w cieście247. Kardy po burgundzku I 248. Kardy po burgundzku II KALAREPA 249. Kalarepa zasmażana I 250. Kalarepa zasmażana II 251. Kalarepa po francusku I 252. Kalarepa po francusku II 253. Kalarepa po francusku III 254. Kalarepa po węgiersku 255. Kalarepa faszerowana po polsku I256. Kalarepa faszerowana po polsku II257. Kalarepa faszerowana po kapitańsku I258. Kalarepa faszerowana po kapitańsku II259. Kalarepa faszerowana mózgiem KAPUSTA 260. Kapusta biała lub włoską z wody261. Kapusta biała Iub włoska na mleku262. Kapusta biała lub włoska w cieście263. Kapusta biała lub pekińska zasmażana264. Kapusta biała lub pekińska z jabłkami lub pomidorami 265. Kapusta biała lub pekińska w śmietanie I266. Kapusta biała lub pekińska w śmietanie II267. Kapusta biała po oficersku I268. Kapusta biała po oficersku II269. Kapusta biała lub pekińska po bawarsku270. Kapusta biała lub pekińska po francusku 271. Kapusta biała lub włoska po siedmiogrodzku272. Kapusta biała lub włoska po dalmatyńsku273. Kapusta biała "Rakoczy". 274. Kapusta biała lub włoska po rzymsku I275. Kapusta biała lub włoska po rzymsku II276. Kapusta biała lub włoska po mediolańsku277. Kapusta biała lub włoska po parysku278. Kapusta biała z kiełbasą279. Kapusta "parzybroda"280. Kapusta biała po czesku 281. Kapusta biała a la Colbert 282. Kapusta biała lub włoska zapiekana I283. Kapusta biała lub włoska zapiekana II284. Kapusta biała lub włoska zapiekana III285. Kapusta biała lub włoska zapiekana IV286. Sznycle z kapusty białej I 287. Sznycle z kapusty białej II 288. Kotlety mielone z kapusty po chłopsku I289. Kotlety mielone z kapusty po chłopsku II290. Kotlety mielone z kapusty i mięsa 291. Kotlety mielone z kapusty I 293. Kotlety mielone z kapusty II293. Placuszki kapuściane I294. Placuszki kapuściane II295. Gołąbki z mięsem i ryżem 296. Gołąbki firmowe297. Gołąbki gospodarskie I 298. Gołąbki gospodarskie II 299. Gołąbki po wenecku I 300. Gołąbki po wenecku II 301. Gołąbki po afrykańsku 302. Gołąbki po wietnamsku 303. Gołąbki po litewsku I 304. Gołąbki po litewsku II 305. Gołąbki po ukraińsku I 306. Gołąbki po ukraińsku II 307. Gołąbki a la diable 308. Gołąbki a la Hotel Europa I309. Gołąbki a la Hotel Europa II310. Gołąbki redaktorskie311. Gołąbki "piorun"312. Gulasz podhalański I313. Gulasz podhalański II314. Gulasz po chłopsku I 315. Gulasz po chłopsku II 316. Bigos turystyczny I 317. Bigos turystyczny II318. Budyń z kapusty I 319. Budyń z kapusty II320. Budyń z kapusty III 321. Budyń z kapusty IV322. Kapusta włoska zasmażana323. Kapusta włoska w sosie śmietanowym324. Kapusta włoska firmowa 325. Kapusta włoska po wiedeńsku I326. Kapusta włoska po wiedeńsku II327. Kapusta włoska po parysku I328. Kapusta włoska po parysku II329. Kapusta włoska po litewsku I330. Kapusta włoska po litewsku II331. Kapusta włoska po generalsku I332. Kapusta włoska po generalsku II333. Kapusta włoska po generalsku III334. Kapusta włoska po staropolsku I335. Kapusta włoska po staropolsku II336. Kapusta włoska faszerowana I337. Kapusta włoska faszerowana II338. Kapusta puree a la cesarzowa339. Krokiety z kapusty włoskiej I340. Krokiety z kapusty włoskiej II341. Kapusta czerwona zasmażana342. Kapusta czerwona po flamandzku I
343. Kapusta czerwona po flamandzku II344. Kapusta czerwona z ananasem
345. Kapusta czerwona z rabarbarem346. Kapusta czerwona po niemiecku347. Kapusta czerwona z jabłkami348. Kapusta czerwona "Brystol"349. Kapusta czerwona z rodzynkami350. Kapusta czerwona "Hotel Europa"351. Kapusta czerwona z papryką352. Kapusta czerwona po holendersku I353. Kapusta czerwona po holendersku II354. Kapusta czerwona po polsku I355. Kapusta czerwona po polsku II356. Kapusta czerwona po polsku III357. Kapusta czrewona "Bonne-Femme" 358. Kapusta czerwona po włosku359. Kapusta czerwona po francusku360. Kapusta czerwona po normandzku361. Kapusta czerwona "Russe" 362. Kapusta kwaszona zasmażana363. Kapusta kwaszona z grzybami364. Kapusta kwaszona po litewsku I365. Kapusta kwaszona po litewsku II. 366. Kapusta kwaszona po litewsku III367. Kapusta kwaszona po litewsku IV368. Kapusta kwaszona po bawarsku369. Kapusta kwaszona po wileńsku370. Kapusta kwaszona po staropolsku l371. Kapusta kwaszona po staropolsku II372. Kapusta kwaszona po staropolsku III373. Kapusta kwaszona po staropolsku IV374. Kapusta kwaszona po rosyjsku I375. Kapusta kwaszona po rosyjsku II376 Kapusta kwaszona po węgiersku I377. Kapusta kwaszona po węgiersku II378. Kapusta kwaszona po węgiersku III 379. Kapusta kwaszona po balatońsku I380. Kapusta kwaszona po balatońsku II381. Kapusta kwaszona po macedońsku382. Kapusta kwaszona z rodzynkami383. Kapusta kwaszona z winogronami384. Kapusta kwaszona z jabłkami385. Kapusta kwaszona z grochem386. Kapusta kwaszona po wiedeńsku387. Kapusta kwaszona z ogórkami I388. Kapusta kwaszona z ogórkami II389. Kapusta kwaszona po czesku390. Kapusta kwaszona zapiekana po amatorsku391. Kapusta kwaszona zapiekana po wrocławsku392. Kapusta kwaszona zapiekana po węgiersku I393. Kapusta kwaszona zapiekana po węgiersku II 394. Delicje z kapusty I 395. Delicje z kapusty II 396. Delicje z kapusty III 397. Delicje z kapusty IV 398. Przekładaniec z kapusty 399. Bigos po huzarsku I 400. Bigos po huzarsku II 401. Bigos popularny 402. Bigos hultajski I 403. Bigos hultajski II 404. Bigos litewski 405. Bigos staropolski 406. Bigos marynarski I 407. Bigos marynarski II408. Bigos prałacki 409. Bigos gospodarski 410. Bigos po amatorsku 411. Gulasz segedyński I 412. Gulasz segedyński II KUKURYDZA 413. Kukurydza z wody z masłem414. Kukurydza na słodko415. Kukurydza po amerykańsku 416. Kukurydza kalifornijska 417. Kukurydza z groszkiem 418. Kukurydza po meksykańsku419. Kukurydza firmowa I 420. Kukurydza firmowa II421. Kukurydza po kapitańsku I 422. Kukurydza po kapitańsku II MARCHEW 423. Marchew z wody z masłem 424. Marchew zasmażana 425. Marchew z groszkiem426. Marchew po burgundzku I 427. Marchew po burgundzku II 428. Marchew a la cesarzowa 429. Marchew a la Debreczyński I430. Marchew a la Debreczyński II431. Marchew a la Imperial 432. Marchew po tyrolsku 433. Marchew w beszamelu 434. Marchew po arabsku 435. Marchew po turecku I 436. Marchew po turecku II 437. Marchew po turecku III 438. Marchew z kalarepą439. Marchew z ogórkiem świeżym440. Marchew z rodzynkami441. Marchew po francusku I 442. Marchew po francusku II 443. Marchew po parysku444. Marchew po flamandzku445. Marchew po mazursku I446. Marchew po mazursku II 447. Marchew a la Jockey Club 448. Marchew w glazurze449. Marchew w cieście naleśnikowym450. Marchew w cieście biszkoptowym451. Marchew po rzymsku452. Marchew po hiszpańsku453. Marchew z estragonem454. Cymes z marchwi455. Marchew a la Hotel Europa I456. Marchew a la Hotel Europa II457. Marchew a la Hotel Europa III458. Marchew a la Hotel Europa IV459. Marchew zapiekana z ryżem460. Marchew zapiekana z pieczarkami461. Marchew puree I462. Marchew puree II463. Indyjskie puree z marchwi 464. Budyń z marchwi I465. Budyń z marchwi II OGÓRKI LUB KABACZKI 466. Ogórki lub kabaczki z wody 467. Ogórki lub kabaczki smażone I468. Ogórki lub kabaczki smażone II469. Ogórki lub kabaczki smażone w cieście470. Ogórki lub kabaczki w śmietanie I 471. Ogórki lub kabaczki w śmietanie II472. Ogórki lub kabaczki zapiekane z pomidorami I473. Ogórki lub kabaczki zapiekane z pomidorami II474. Ogórki lub kabaczki zapiekane po oficersku475. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem I476. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem II 477. Ogórki lub kabaczki nadziewane mięsem III478. Ogórki lub kabaczki nadziewane po polsku479. Ogórki lub kabaczki nadziewane pieczarkami480. Ogórki lub kabaczki nadziewane warzywami 481. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kardynalsku
482. Ogórki lub kabaczki nadziewane po cesarsku483. Ogórki lub kabaczki nadziewane firmowe 484. Ogórki lub kabaczki nadziewane "Duchesse"485. Ogórki lub kabaczki nadziewane po włosku486. Ogórki lub kabaczki nadziewane po sułtańsku487. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem I 488. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem II489. Ogórki lub kabaczki nadziewane twarożkiem III 490. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku I 491. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku II492. Ogórki lub kabaczki nadziewane po generalsku III493. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku I 494. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku II 495. Ogórki lub kabaczki nadziewane po kapitańsku III 496. Ogórki lub kabaczki nadziewane po wenecku497. Ogórki lub kabaczki nadziewane po algiersku 498. Ogórki lub kabaczki nadziewane po litewsku I499. Ogórki lub kabaczki nadziewane po góralsku500. Ogórki lub kabaczki nadziewane po parysku501. Placki z ogórków lub kabaczków I502. Placki z ogórków lub kabaczków II PAPRYKA 503. Papryka duszona 504. Papryka smażona panierowana505. Papryka w cieście biszkoptowym506. Papryka po wrocławsku I 507. Papryka po wrocławsku II 508. Papryka z pomidorami I 509. Papryka z pomidorami II 510. Papryka po siedmiogrodzku I511. Papryka po siedmiogrodzku II512. Papryka z pieczarkami 513. Papryka po węgiersku514. Papryka "Hotel Europa" I 515. Papryka "Hotel Europa" II 516. Papryka nadziewana po adwokacku I517. Papryka nadziewana po adwokacku II518. Papryka nadziewana po generalsku519. Papryka nadziewana ryżem I520. Papryka nadziewana ryżem II521. Papryka nadziewana groszkiem522. Papryka nadziewana po amatorsku523. Papryka nadziewana serem I524. Papryka nadziewana serem II525. Papryka nadziewana bryndzą 526. Bigos z papryki I 527. Bigos z papryki II528. Papryka puree I 529. Papryka puree II530. Papryka kwaszona I 531. Papryka kwaszona II PORY532. Pory z wody533. Pory z wody zapiekane 534. Pory smażone panierowane535. Pory smażone w cieście 536. Pory pod beszamelem 537. Pory po kardynalsku538. Pory w majonezie539. Pory po generalsku I 540. Pory po generalsku II541. Pory po cesarsku I 542. Pory po cesarsku II543. Pory po grecku I
544. Pory po grecku II
545. Pory po włosku I
546: Pory po włosku II
547. Pory po duńsku 548. Pory po redaktorsku I
549. Pory po redaktorsku II 550. Pory po transylwańsku 551. Pory po debreczyńsku 552. Pory po alpejsku553. Pory po hiszpańsku 554. Pory zapiekane I 555. Pory zapiekane II POMIDORY556. Pomidory smażone saute 557. Pomidory "au gratin" 558. Pomidory smażone w cieście559. Pomidory w śmietanie I 560. Pomidory w śmietanie II561. Pomidory w śmietanie III 562. Pomidory po andaluzyjsku I563. Pomidory po andaluzyjsku II564. Pomidory po włosku I 565. Pomidory po włosku II 566. Pomidory po tunezyjsku567. Pomidory zapiekane z ryżem i papryką568. Pomidory zapiekane z warzywami569. Pomidory zapiekane z makaronem I570. Pomidory zapiekane z makaronem II571. Pomidory nadziewane "Hotel Europa" I572. Pomidory nadziewane "Hotel Europa" II573. Pomidory nadziewane po amerykańsku574. Pomidory nadziewane a la Czartoryski I575. Pomidory nadziewane a la Czartoryski II576. Pomidory nadziewane a la Pompadour I577. Pomidory nadziewane a la Pompadour II578. Pomidory nadziewane po kardynalsku579. Pomidory nadziewane po kapitańsku580. Pomidory nadziewane po dyrektorsku I581. Pomidory nadziewane po dyrektorsku II 582. Pomidory nadziewane po włosku I583. Pomidory nadziewane po włosku II584. Pomidory nadziewane grzybami585. Pomidory nadziewane a la Henryk IV586. Pomidory nadziewane "Ambasador"587. Pomidory nadziewane prof. Gepperta588. Pomidory nadziewane po alpejsku589. Pomidory nadziewane "Balzak"590. Pomidory nadziewane "Imperial"591. Pomidory nadziewane po polsku 592. Pomidory nadziewane pieczarkami593. Pomidory nadziewane po królewsku I594. Pomidory nadziewane po królewsku II595. Pomidory nadziewane po katalońsku596. Pomidory nadziewane "Radis"597. Pomidory nadziewane po dominikańsku I598. Pomidory nadziewane po dominikańsku II599. Pomidory nadziewane "Joockey-club" I 600. Pomidory nadziewane "Joockey-club" II601. Budyń z pomidorów I602. Budyń z pomidorów II SELERY 603. Selery smażone 604. Selery smażone panierowane605. Selery a la Villeroi 606. Selery faszerowane I 607. Selery faszerowane II608. Selery faszerowane "firmowe" I609. Selery faszerowane "firmowe" II610. Selery drążone 611. Selery po francusku 612. Selery po włosku I 613. Selery po włosku II 614. Selery po wenecku I 615. Selery po wenecku II
616. Selery po rzymsku I 617. Selery po rzymsku II 618. Selery po normandzku I 619. Selery po normandzku II 620. Selery a la Radziwiłł621. Selery po belwedersku622. Kotleciki z selerów 623. Krokiety z selerów 624. Selery naciowe po polsku 625. Selery naciowe po francusku626. Selery naciowe Hotel "Europa"627. Selery naciowe po hiszpańsku I628. Selery naciowe po hiszpańsku II SKORZONERA LUB SALSEFIA 629. Skorzonera lub salsefia z wody630. Skorzonera lub salsefia po rzymsku631. Skorzonera lub salsefia smażona632. Skorzonera lub salsefia ze śmietaną633. Skorzonera lub salsefia "Hotel Europa" I 634. Skorzonera lub salsefia "Hotel Europa" II635. Skorzonera lub salsefia "Rigoletto"636. Skorzonera lub salsefia "Poulette" SZPARAGI 637. Szparagi z wody638. Szparagi pod beszamelem 639. Szparagi w cieście biszkoptowym640. Szparagi w cieście naleśnikowym641. Szparagi po francusku642. Szparagi po normandzku I 643. Szparagi po normandzku II 644. Szparagi a la Pompadour I 645. Szparagi a la Pompadour II 646. Szparagi po generalsku
647. Szparagi z pieczarkami 648. Szparagi po alpejsku 649. Szparagi po włosku 650. Szparagi po rzymsku651. Szparagi po maltańsku652. Szparagi "Hotel Europa"653. Szparagi po wrocławsku I 654. Szpaiagi po wrocławsku II 655. Szparagi "Coseline"656. Szparagi "Biała Dama"657. Szparagi po andaluzyjsku 658. Szparagi po tyrolsku 659. Szparagi Chantilly I 660. Szparagi Chantilly II 661. Szparagi po sułtańsku 662. Szparagi "Imperial" SZPINAK 663. Szpinak zasmażany 664. Szpinak po angielsku 665. Szpinak po arabsku 666. Szpinak po francusku667. Szpinak po redaktorsku I 668. Szpinak po redaktorsku II 669. Szpinak "Carmen" 670. Szpinak "Diana"671. Szpinak po mediolańsku 672. Szpinak "Rossini"673. Szpinak po włosku674. Szpinak po portugalsku675. Szpinak "Maitre Hotel"676. Szpinak "Diana"677. Szpinak a la Pompadour I678. Szpinak a la Pompadour II 679. Szpinak zapiekany I680. Szpinak zapiekany II 681. Szpinak zapiekany III 682. Szpinak zapiekany IV 683. Krokiety ze szpinaku I 684. Krokiety ze szpinaku II 685. Kotleciki ze szpinaku I 686. Budyń ze szpinaku I 687. Budyń ze szpinaku II ZIEMNIAKI 688. Ziemniaki młode 689. Ziemniaki z wody 690. Ziemniaki młode ze śmietaną691. Ziemniaki po polsku692. Ziemniaki pieczone w łupinach693. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku I 694. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku II
695. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku III696. Ziemniaki pieczone po hiszpańsku IV 697. Ziemniaki drążone698. Ziemniaki puree 699. Ziemniaki "Mousseline" 700. Ziemniaki "Markiza" I 701. Ziemniaki "Markiza" II 702. Ziemniaki "Markiza" III 703. Ziemniaki "Markiza" IV 704. Ziemniaki po węgiersku I 705. Ziemniaki po węgiersku II 706. Ziemniaki frytki 707. Ziemniaki paille708. Ziemniaki chips709. Ziemniaki a la duchesse 710. Ziemniaki a la Villeroi 711. Ziemniaki po lyońsku I 712. Ziemniaki po lyońsku II 713. Ziemniaki firmowe I 714. Ziemniaki firmowe II715. Ziemniaki po amerykańsku I716. Ziemniaki po amerykańsku II717. Ziemniaki po flamandzku I 718. Ziemniaki po flamandzku II 719. Ziemniaki po flamandzku III720. Ziemniaki "au gratin" 721. Ziemniaki po szwajcarsku 722. Ziemniaki po frankfurcku723. Ziemniaki po myśliwsku 724. Ziemniaki po nelsońsku725. Ziemniaki po wenecku 726. Ziemniaki po bretońsku I 727. Ziemniaki po bretońsku II 728. Ziemniaki po kapitańsku I 729. Ziemniaki po kapitańsku II 730. Ziemniaki a la Maxim I 731. Ziemniaki a la Maxim II 732. Ziemniaki a la Maxim III 733. Ziemniaki po holendersku I 734. Ziemniaki po holendersku II 735. Ziemniaki po holendersku III736. Ziemniaki po rusku I 737. Ziemniaki po rusku II 738. Ziemniaki po rusku III 739. Ziemniaki po rusku IV 740. Ziemniaki po amatorsku I 741. Ziemniaki po amatorsku II 742. Ziemniaki "Utoczkin" I 743. Ziemniaki "Utoczkin" II
744. Ziemniaki "Chasseur" I
745. Ziemniaki "Chasseur" II 746. Ziemniaki nadziewane grzybami I747. Ziemniaki nadziewane grzybami II748. Ziemniaki nadziewane po rybacku I749. Ziemniaki nadziewane po rybacku II750. Ziemniaki nadziewane mięsem I751. Ziemniaki nadziewane mięsem II752. Ziemniaki nadziewane po litewsku I753. Ziemniaki nadziewane po litewsku II754. Ziemniaki nadziewane szynką755. Ziemniaki nadziewane groszkiem 756. Ziemniaki nadziewane po bretońsku757. Ziemniaki nadziewane "komendant"758. Pyzy ziemniaczane 759. Kopytka 760. Pizza ziemniaczana I 761. Pizza ziemniaczana II 762. Pierogi ziemniaczane763. Racuszki ziemniaczane I 764. Racuszki ziemniaczane II 765. Racuszki ziemniaczane III 766. Racuszki ziemniaczane IV 767. Tosty ziemniaczane I 768. Tosty ziemniaczane II 769. Tosty ziemniaczane III 770. Tosty ziemniaczane IV 771. Placki ziemniaczane 772. Placki ziemniaczane z cebulą773. Placki ziemniaczane firmowe I 774. Placki ziemniaczane firmowe II775. Placki ziemniaczane firmowe III776. Placki ziemniaczane firrmowe IV777. Placki ziemniaczane po litewsku I778. Placki ziemniaczane po litewsku II779. Krokiety ziemniaczane z szynką780. Krokiety ziemniaczane z serem
781. Krokiety ziemniaczane z migdałami782. Krokiety ziemniaczane z pieczarkami783. Krokiety ziemniaczane z rybą I 784. Krokiety ziemniaczane z rybą II785. Kotlety ziemniaczane I 786. Kotlety ziemniaczane II 787. Kotlety ziemniaczane III 788. Kotlety ziemniaczane IV 789. Krusztadki ziemniaczane I 790. Krusztadki ziemniaczane II 791. Krusztadki ziemniaczane III 792. Krusztadki ziemniaczane IV 793. Krusztadki ziemniaczane V 794. Babka ziemniaczana z mięsem795. Babka ziemniaczana z pieczarkami796. Budyń z ziemniaków I 797. Budyń z ziemniaków II
Przed zalicytowaniem koniecznie zapoznaj się ze stroną "o mnie" !!! ODPOWIADAM NA WSZYSTKIE PYTANIA pisz na gg[zasłonięte]23279 lub dzwoń 889 502 506.
Przed zalicytowaniem koniecznie zapoznaj się ze stroną "o mnie" !!!
ODPOWIADAM NA WSZYSTKIE PYTANIA pisz na gg[zasłonięte]23279 lub dzwoń 889 502 506.