Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ALGINIAN +2A KUCHNIA MOLEKULARNA zestaw/Promocja

30-06-2015, 15:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 5421458557
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 7   
Koniec: 30-06-2015 15:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM

Przedmiotem aukcji jest zestaw składników
stosowanych w kuchni molekularnej
/DLA POCZĄTKUJĄCYCH/
Sferyfikacja podstawowa

W skład którego wchodzą:
1/50 gram Alginianu sodu E-401
/termin przydatności do spożycia:2016.06.01/

2/50 gram cytrynianu E-331
/termin przydatności do spożycia:2016.01.31./

3/50 gram chlorku wapnia E-509
/termin przydatności do spożycia:2016.10.31./

Pakowane w pojemniczkach z plombą zabezpieczającą

Do zakupu /w informacji dla Kupującego/
udostępnione są:tabele sferyfikacji oraz wykonania" kawioru"


POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIA
W KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZ NA
MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH

W/W opakowania wystarczają na około 25 prób
w zależności od przeznaczenia /max 2gr.na jedną próbę/

1/Alginian sodu /E401/

 Dodatek żywnościowy, jest to sól sodowa
kwasu alginowego.Otrzymuje się ją z wodorostów wyrzucanych na
brzeg Atlantyku. Sól ta jest bezbarwna i bez smaku. Dobrze wiąże wodę.
1 g wiąże około 25-30 g wody. Używana jako zagęstnik, substancja żelująca
lub stabilizator do np. mas marcepanowych, nadzień owocowych, sosów
sałatkowych, majonezów nisko tłuszczowych, mrożonych przetworów rybnych,
warzyw puszkowanych,koncentratów sosów,dżemów,galaretek i marmolad,
lodów,deserów,serków termizowanych.Alginian sodu dodawany jest jako
substancja klarująca do soków,moszczy,piwa,wina czy miodów pitnych.

Kraj pochodzenia:Włochy

2/ Cytrynian sodu
Zastosowanie przy produkcji żywności

Wyroby cukiernicze, koncentraty ciast i deserów, koncentraty napojów, koncentraty lukru do ciast, wyroby ciastkarskie, ciasta, chrupki, wyroby typu czipsy, koncentraty obiadowe i koncentraty dodatków do potraw, polewy do deserów, lody i ich koncentraty, margaryny, napoje bezalkoholowe, przyprawy do potraw, wyroby garmażeryjne, mleko zagęszczone słodzone i niesłodzone, konserwy warzywno-mięsne, musztarda, majonezy, sosy sałatkowe, serki twarogowe termizowane, Napoje mleczne fermentowane, desery mleczne, sery topione, ser Mozzarella, przetwory rybne, oliwki w zalewie, napoje spirytusowe, dżemy, marmolady Kosmetyki, np. błyszczyk


Kraj pochodzenia: Chiny


3/Chlorek wapnia
Ma również zastosowanie w przetwórstwie spożywczym
Znaczne ilości chlorku wapnia są wykorzystywane w przemyśle spożywczym (E509) oraz farmaceutycznym (farmakopea). Chlorek wapnia jest stosowany w produkcji konserw, uzdatniania wody do napojów bezalkoholowych i piwa, wytwarzania sera (zwiększa rozmiar i siłę skrzepu oraz przyspiesza dojrzewanie), w celu uwydatnienia smaku żywności, do konserwowania żywności i pakowania, jako suplement diety. Z przykładowych zastosowań można wymienić ujędrnianie skórki owoców i warzyw. W macerowanych owocach i warzywach wzmacnia konsystencję produktu. W owocach i warzywach w kawałkach stosowanie CaCl2 w syropie owoców i warzyw zapewnienia ich maksymalną sztywność i lepszą jakość, a częściowo odwadnia powierzchnię wierzchnią w puszkowych ziemniakach, zmniejszając w ten sposób ich złuszczanie. Wołowina może być również przetwarzana z chlorkiem wapnia, a także ryby mogą być w chlorkowej solance ujędrniane. Chlorek wapnia jako środek osuszający jest stosowany w transporcie orzeszków ziemnych, obniżając ich wilgotność i uniemożliwiając powstawanie pleśni.

 Kraj pochodzenia: Rosja








Uwaga!
Alginian nie tworzy kuleczek z płynami o PH poniżej 4

Jeśli masz pytania napisz do mnie.


000[zasłonięte]000000[zasłonięte]00000[zasłonięte]000