Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ŻYWNOŚĆ POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO PRZETWÓRSTWO OCENA

19-07-2015, 18:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 38 zł     
Użytkownik Ksiazki_Bielsko
numer aukcji: 5467538929
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 1   
Koniec: 19-07-2015 18:10:44

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2014
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ŻYWNOŚĆ POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO

WYBRANE ZAGADNIENIA Z PRZETWÓRSTWA I OCENY JAKOŚCI

D. JAWORSKA  

INFORMACJE:



Wydawnictwo - SGGW

Rok - 2014

Stron - 272

Oprawa - MIĘKKA

Format - B5


STAN - NOWA


 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:

Wprowadzenie ... 5

 

Część 1. Przetwórstwo mięsa

 

1.1. Uwarunkowania jakości surowca mięsnego ... 9

Wiesław Przybylski

 

1.2. Technologia produkcji wędlin – aspekty jakościowe ... 28

Danuta Jaworska

 

1.3. Technologia otrzymywania konserw ... 54

Danuta Jaworska

 

1.4. Przetwórstwo mięsa drobiowego – aspekty jakościowe ... 73

Katarzyna Kajak-Siemaszko, Danuta Jaworska

 

 

Część 2. Przetwórstwo mleka

 

2.1. Mleko surowe i spożywcze ... 91

Andrzej Janicki

 

2.2. Produkcja fermentowanych napojów z mleka ... 105

Andrzej Janicki

 

2.3. Technologia produkcji serów, serków, twarogów i twarożków ... 118

Andrzej Janicki

 

2.4. Technologia produkcji mleka w proszku i odżywek mlecznych – ocena jakościowa produktów ... 134

Celina Wieczorek

 

2.5. Produkcja masła – ocena jakościowa produktów ... 149

Celina Wieczorek

 

2.6. Desery mleczne ... 165

Katarzyna Kajak-Siemaszko, Andrzej Janicki

 

 

Część 3. Przetwórstwo ryb

 

 

3.1. Technologia ryb i przetworów rybnych ... 181

 

3.1.1. Charakterystyka surowca, przydatność do przetwórstwa, wędzenie, marynowanie ... 181

Ewa Czarniecka-Skubina

 

3.1.2. Wytwarzanie konserw z ryb i bezkręgowców morskich, farsze rybne surimi ... 199

Ewa Czarniecka-Skubina, Elżbieta Olczak, Danuta Jaworska

 

3.1.3. Zmiany jakościowe ryb w procesie zamrażania i przechowywania zamrażalniczego ... 220

Elżbieta Żelechowska

 

3.1.4. Otrzymywanie ryb solonych oraz ocena jakościowa produktu ... 229

Elżbieta Żelechowska

 

 

Część 4. Pozostałe produkty pochodzenia zwierzęcego

 

 

4.1. Miody naturalne – wytwarzanie, rodzaje, aspekty jakościowe ... 243

Danuta Jaworska

 

4.2. Technologia przetwarzania jaj ... 258





PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM